Smertebehandling med akupunktur

Akupunktur løsner op for blokeringer, som kan være årsagen til smerterne
Billede af kvinde med musearm smerter som kureres med akupunktur hos Hørsholm Akupunktur

Smertebehandling i hovedtræk

Smerter hæmmer ens livskvalitet og dagligdag, og ingen skal have smerter, hvis det kan undgås.  

Nogle føler smerter ved hvile, mens andre oplever smerten ved aktivitet. Vejret kan også have indflydelse på smerter. Og kulde kan også være medvirkende til, at der opstår smerter.

Ved smertebehandling mod akut opstået smerter vil en eller få behandlinger være tilstrækkeligt. Ved smertebehandling mod kroniske smerter vil der skulle der flere behandlinger til, men det er individuelt. 

Migræne behandling og hovedpine behandling

Hvis du ofte lider af hovedpine eller migræne kan det skyldes årsager som nakkespændinger, stress, for lidt søvn, bestemte fødevarer, hormonelle årsager, væskemangel, kulde, uforklarlige årsager eller at du arvelig disponeret. Det griber ind i din hverdag, så du kan have svært ved at gøre de ting, som du gerne vil. 

Hovedpine behandling og migræne behandling kan foretages med  akupunktur. I kinesisk medicin kan en af årsagerne være, at din Lever yang stiger op. Lever yang kan give dig migræne eller hovedpine. Akupunktur afbalancerer denne ubalance som en behandling mod migræne.

Akupunktur mod nakkesmerter og skuldersmerter

Nakkesmerter og skuldersmerter kan du føle fra skulderen og op til kraniekanten. Men også langs halsmusklerne. Måske føler du smerten  ubehagelig et bestemt sted eller måske føles den over et større område.

Det kan også være, at du har svært ved at dreje hovedet frit eller lige meget til begge sider. Nakkesmerter og skuldersmerter kan nogen gange stråle længere ned ad ryggen oftest ved kanten af skulderbladene over mod rygsøjlen eller om på forsiden af skulderen. 

Akupunktur mod nakkesmerter og skuldersmerter behandler Hørsholm Akupunktur oftest i kombination med cupping, da det erfaringsmæssigt har vist sig at give de bedste resultater. 

Behandling frossen skulder

Frossen skulder er en betændelse i ledkapslen i skulderleddet. Det er meget smertefuldt, og der nedsat bevægelighed i skulderen. Du mærker kraftige smerter i skulderen samt på overarmens yderside. I nogle tilfælde stråler dine smerter ned i armen. I de fleste tilfælde er årsagen til frossen skulder uden forklaring. 

Behandling af frossen skulder kan være langsommelig, hvis du ikke vælger at gøre noget. Men ved behandling af frossen skulder med akupunktur kommer der øget cirkulation i vævet.

Akupunktur mod iskias smerter

Du kan mærke iskias smerter som en borende og jagende smerter i iskiasnerven, der kan involvere lænd og balde samt stråle ned i benet. Iskias smerter kan nogen gange give føleforstyrrelser i benet eller tæerne. Du kan opleve, at iskias smerter nogen gange kun forekommer i den ene side, andre gange kan den forekomme i begge sider. 

Årsagen kan skyldes irritation eller overbelastning.

Behandling med akupunktur mod iskias smerter er et godt valg.

Behandling af forstuvning af fod

Forstuvning af fod skyldes en beskadigelse af ledbånd og måske også bløddele omkring leddet. Forstuvning opstår, når leddet kommer ud i en bevægelse, som afviger fra det normale bevægelsesmønster, og det sker ofte ved et fald, et vrid eller ved sport. 

Ved forstuvning af fod mærker du smerte, hævelse og du kan have svært ved at bevæge foden. Forstuvning af fod (ankelleddet) er mest udsat men forstuvning af knæled og fingreled ses også. 

Akupunktur kan gøre en forskel.

Akupunktur behandling mod rygsmerter og lændesmerter

Har du rygsmerter eller lændesmerter vil din ryg føles stiv og dine muskler er spændte med smerter. Det kan være over et større område eller et afgrænset område på din ryg eller din lænd.

Smerterne kan stråle ud til andre steder på kroppen som balder, ben eller skulder og der kan måske forekomme føleforstyrrelser. Ved rygsmerter og lændesmerter kan der nogen gange opstå en skæv holdning på grund af den manglende bevægelighed.

Akupunktur behandling mod rygsmerter og lændesmerter kan fjerne blokeringen, som giver smerter.

Tennisalbue akupunktur og behandling af golfalbue

Har du en tennisalbue, en golfalbue eller en musearm vil du opleve en smertefuld tilstand i albueleddet. Den er ofte opstået på grund af en overbelastning eller irritation i albueleddet. Smerterne kan stråle ned på oversiden af underarmen. 

Du vil mærke, at det gør ondt at bruge armen specielt, hvis du løfter eller laver en bevægelse med vrid. Ved en tennisalbue og en golfalbue opleves smerterne værst i hvile samt om natten. Armen kan føles som en “træstamme”. 

Akupunktur behandling af en tennisalbue, musearm eller en golfalbue kan gøre en forskel.

Billede viser patient som modtager karpaltunnelsyndrom behandling med akupunktur

Karpaltunnelsyndrom behandling

Karpaltunnelsyndrom opstår som følge af tryk på nerver i håndleddet. Du vil mærke smerter, irritation og sovende fornemmelse i fingrene. Årsagen kan være overbelastning eller væskeophobning ved håndleddet. 

Karpaltunnelsyndrom vil du opleve værst om natten med sovende og prikkende fornemmelse i hånd og fingre. Og måske kan det være svært at bruge dine fingre motorisk.

Akupunktur kan gøre en forskel ved karpaltunnelsyndrom behandling. 

Væske i knæet og knæsmerte behandling

Knæsmerter kan skyldes mange ting. Hvis du overbelaster dit knæ kan opstå betændelse i sener og slimsække, som kan give smerter.

Idet knæsmerter opleves forskelligt, vil en knæsmerte behandling også være forskellig. Ofte kan du mærke og se væske i knæet, og akupunktur kan hjælpe kroppen til at dræne væsken bort. For meget væske i knæet kan bl.a. være årsagen til smerter.

Skinnebensbetændelse behandling

Skinnebensbetændelse er en overbelastning og irritation af muskler og sener på underbenet. Oftest vil du mærke smerterne fortil på skinnebenet eller bag på ved lægmusklerne. Men du kan også mærke smerter på indersiden af underbenet op langs knoglen. Du vil mærke at smerterne føles værst i starten ved træning men også når træningen sluttes. Med tiden kan det være, at smerterne blive kroniske. 

Akupunktur mod skinnebensbetændelse og andre sportsskader kan gøre en forskel.