Behandling af uregelmæssig menstruation med akupunktur

Billede viser en kvinde som behandles for uregelmæssig menstruation

Uregelmæssig menstruation kan have mange årsager

Når der opstår en uregelmæssig menstruation, vil din krop være i en form for ubalance. 

Normalt vil der være 28 dage i mellem hver menstruation. Hvis antal dage afviger flere gange med 4 dage eller mere fra de 28 dage i en normal cyklus, således at der vil blive færre dage eller flere dage i en menstruationscyklus, vil der være tale om en uregelmæssig menstruation. Det samme gælder ved udeblivelse af menstruationen.

Akupunktur behandling af uregelmæssig menstruation kan afbalancere din krop og cyklus

Ved en uregelmæssig menstruation kan der også opstå pletblødninger eller blødning mellem de forventede menstruationer. Altså en blødning som ikke er en rigtig menstruation men afviger fra den normale cyklus.

Blødningen ved menstruation kan også variere i mængde, farve og længde. Hvis du oplever dette, er det også en ubalance ved uregelmæssig menstruation. 

Akupunktur afbalancerer yin og yang

I en normal menstruationscyklus vil yin og yang være i balance, og der vil være yin nok til at opbygge og bevæge blodet. Hvis yin og yang kommer ud af balance, kan der opstå ubalancer, som bl.a. uregelmæssig menstruation. 

Akupunktur nærer og afbalancerer yin og yang. 

Du er altid velkommen til at ringe uforpligtende for at høre nærmere. 

 

Jeg behandler også for følgende menstruationslidelser

PMS

Præmenstruelt syndrom kan hos ca. halvdelen af menstruelle kvinder mærkes lige op til menstruationen. Der kan være brystspændinger, ophobning, murren i maven, hovedpine, oppustet mave og trang til søde sager. Mange oplever også at være mere nærtagende og “lunten” kan være kortere end normalt. PMS er en ubalance i kroppen. 

Menstruations-smerter

Menstruationssmerter kan variere fra ganske lette gener til en invaliderende smerte. Den hormonelle sammentrækning i livmoderen kan give forskellig smerteoplevelse, som kan føles i lænden, fortil i siderne, midt på maven eller trækkende ned ad lårene. Varierende menstruationssmerter er en ubalance i kroppen, som er en del af af have en uregelmæssig menstruation. 

Menopausen

Menopausen opstår i forbindelse med overgangsalderen, hvor menstruationsblødningerne stopper. Op til menopausen kan man få uregelmæssig menstruation med menstruationspauser. I andre perioder kommer menstruationen som planlagt. Nogle kvinder oplever, at blødningerne bliver kraftigere end ellers. Andre oplever, at blødningerne aftager i styrke og bliver sjældnere. 

Hedeture

I forbindelse med menopausen oplever nogen kvinder hedeture. En hedetur kommer som en bølge med en pludselig, indsættende, indre varme, som starter i brystet og breder sig op ad. Nogen kvinder mærker i samme forbindelse også en ubehagelig fugtighed, som kan gøre tøjet vådt. Det er forskelligt, hvor mange hedeture en kvinde kan opleve i løbet af et døgn. Men mange kvinder oplever, at deres søvn forstyrres af hedeturerene, så søvnkvaliteten forringes.

Endometriose

Ved endometriose vokser slimhindevæv fra livmoderen andre steder i kroppen. I slutningen af cyklus vokser slimhinden, og det kan give voldsomme smerter hos nogen, og der kan opstå problemer med at blive gravid.