Behandlinger til kvinder

Akupunktur kan afbalancere dine ubalancer
Billeder viser kvinde der modtager barnløshedsbehandling med akupunktur

Akupunktur behandling af ufrivillig barnløshed

Hvis der ikke er fysiske forklaringer til din og din partners ufrivillige barnløshed, og du har prøvet i mere end 1 år på at blive gravid og det ikke er lykkedes, taler man om ufrivillig barnløshed. 

Akupunktur kan hjælpe med gemmenstrømningen af energier i livmoderen og æggestokkene, så sandsynligheden for en graviditet øges. Ved barnløshedsbehandling reguleres hormonerne også, så krop og cyklus kommer i balance. 

Akupunktur behandling af hedeture

I forbindelse med menopausen oplever nogle kvinder hedeture. En hedetur kommer som en bølge med en pludselig, indsættende, indre varme, som starter i brystet og breder sig op ad. Nogen kvinder mærker i samme forbindelse også en ubehagelig fugtighed, som kan gøre tøjet vådt. 

Det er forskelligt, hvor mange hedeture en kvinde kan opleve i løbet af et døgn. Men mange kvinder oplever, at deres søvn forstyrres af hedeturerene, så søvnkvaliteten forringes. Slimhinder og hud bliver også mere tørre samtidig med hedeturerne. Akupunktur kan være en mulighed for dig. 

Billede vider akupunktur klinik som benytter vacuum kopper til behandling

Behandling af menopausen i forbindelse med overgangsalder

Menopausen opstår i forbindelse med overgangsalderen, hvor menstruationsblødningerne stopper. Op til menopausen kan man få uregelmæssig menstruation med menstruationspauser. I andre perioder kommer menstruationen som planlagt.

Nogle kvinder oplever, at blødningerne bliver kraftigere end ellers. Andre oplever, at blødningerne aftager i styrke og bliver sjældnere.

Akupunktur behandling af uregelmæssig menstruation

Uregelmæssig menstruation kan have mange årsager. Når der opstår en uregelmæssig menstruation, vil din krop være i en form for ubalance.

Normalt vil der være 28 dage i mellem hver menstruation. Hvis antal dage afviger flere gange med 4 dage eller mere fra de 28 dage i en normal cyklus, således at der vil blive færre dage eller flere dage i en menstruationscyklus, vil der være tale om en uregelmæssig menstruation. Det samme gælder ved udeblivelse af menstruationen.

Billede viser en kvinde som behandles for uregelmæssig menstruation

Akupunktur behandling af PMS (præmenstruelt syndrom)

PMS kan hos mange menstruelle kvinder mærkes lige op til menstruationen. Der kan være brystspændinger, væskeophobning, murren i maven, hovedpine, oppustet mave og trang til søde sager. Mange oplever også at være mere nærtagende og “lunten” kan være kortere end normalt. PMS er en ubalance i kroppen.

Akupunktur behandling af menstruationssmerter

Menstruationssmerter kan variere fra ganske lette gener til en invaliderende smerte. Den hormonelle sammentrækning i livmoderen kan give forskellig smerteoplevelse, som kan føles i lænden, fortil i siderne, midt på maven eller trækkende ned ad lårene. Varierende menstruationssmerter er en ubalance i kroppen, som er en del af af have en uregelmæssig menstruation.

Menstruationssmerter lindres med akupunktur hos Hørsholm Akupunktur
hoersholm-akupunktur-endometriose-behandling

Akupunktur behandling af endometriose

Ved endometriose vokser slimhindevæv fra livmoderen andre steder i kroppen. I slutningen af cyklus vokser slimhinden, og det kan give voldsomme smerter hos nogen, og der kan opstå problemer med at blive gravid. 

Du er altid velkommen til at ringe for en uforpligtende samtale.